Update: Salderingsregeling Zonnepanelen

Spannende ontwikkelingen rondom de salderingsregeling voor zonnepanelen! Na de verkiezingsoverwinning van Geert Wilders’ PVV zijn er drie mogelijke scenario’s die van invloed kunnen zijn op de afbouw van de salderingsregeling. Wat betekent dit voor jou?

Scenario 1: Goedkeuring door de Eerste Kamer 

Er bestaat een kans dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor afbouw goedkeurt vóór de vorming van het nieuwe kabinet. Het is echter belangrijk op te merken dat er nog kritische vragen en onzekerheden zijn, dus instemming is nog niet gegarandeerd.

Scenario 2: Verzoek tot intrekking door de Tweede Kamer 

Een tweede mogelijkheid is dat de nieuwe Tweede Kamer, die op 6 december wordt geïnstalleerd, de regering verzoekt om het wetsvoorstel in te trekken. Dit kan gebeuren middels een motie, maar de minister behoudt het recht om deze motie naast zich neer te leggen.

Scenario 3: Intrekking door het nieuwe kabinet 

Als derde optie kan het nieuwe kabinet, bij aantreding, het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling intrekken. Dit is echter alleen mogelijk als de Eerste Kamer nog niet heeft ingestemd.

Persoonlijke offerte

Bij De Solar Adviseur volgen we deze ontwikkelingen nauwlettend en zullen we je op de hoogte blijven houden. We begrijpen dat dit belangrijke informatie is voor jou als zonnepaneelgebruiker en we zullen ons best doen om je tijdig te informeren over eventuele veranderingen. Bent u geïnteresseerd in het installeren van zonnepanelen via het Warmtefonds? Laat het ons weten, en we sturen u graag een persoonlijke offerte!

Bronvermelding: solarmagazine.nl

Gratis advies op maat

Laat uw gegevens achter voor een vrijblijvend advies op maat